Activiteit

Buddytraject

Binnen de technische sector is samenwerken en leren van elkaar enorm belangrijk.

 

Om dit te waarborgen is Stichting Hightech Helmond-de Peel een unieke samenwerking gestart met tientallen basis- en VO-scholen uit de regio.

 

 

Het buddytraject ziet er als volgt uit:

 

Bedrijven die aangesloten zijn bij Stichting Hightech Helmond- de Peel werken 1-op-1 samen  met basis- en VO-scholen middels het buddytraject. Om de twee jaar maken we nieuwe koppels bestaande uit een bedrijf en een school, zogenaamde buddy’s. Binnen deze 2 jaar werken zij nauw samen. Het buddytraject begint met elkaar leren kennen; dit houdt in dat de buddy’s elkaar bezoeken om zo elkaars wereld beter te leren kennen. Vanaf dit punt zetten de buddy’s samen een programma en/of lesmateriaal op. Dit lesmateriaal is op maat gemaakt voor de doelgroep en laat leerlingen op een passende en leuke manier kennis maken met techniek en de mogelijkheden binnen deze sector.

 

Zo geeft Cindy Raaijmakers van onderwijskoepel Qliq Primair het volgende aan: “Het past in de belevingswereld van kinderen, dat is heel aansprekend. Daarnaast is het heel belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek waar het allemaal “echt” wordt. Het is mooi dat we dat op deze manier samen kunnen oppakken”

 

 

 

Wil je graag aansluiten bij het Buddytraject? Neem dan contact op met Cindy Raaijmakers via: c.raaijmakers@qliqprimair.nl