Activiteit

BUDDYTRAJECT

HET BELANG VAN SAMENWERKEN EN LEREN BINNEN DE TECHNISCHE SECTOR

 

Om dit te waarborgen is Stichting Hightech Helmond – de Peel een unieke samenwerking gestart met tientallen basis- en VO-scholen uit de regio.

 

Bedrijven die aangesloten zijn bij Stichting Hightech Helmond – de Peel werken 1-op-1 samen met basis- en VO-scholen via het buddytraject. Om de twee jaar worden er nieuwe koppels gemaakt, bestaande uit een bedrijf en een school, zogeheten buddy’s. Binnen deze twee jaar werken zij nauw samen. Het buddytraject begint met elkaar leren kennen; dit houdt in dat de buddy’s elkaar bezoeken om zo elkaars wereld beter te leren kennen. Vanaf dit punt zetten de buddy’s samen een programma op of stellen lesmateriaal samen. Dit lesmateriaal is op maat gemaakt voor de doelgroep en laat leerlingen op een leuke en uitdagende manier kennis maken met techniek en de mogelijkheden binnen de sector.

 

Zo zegt Cindy Raaijmakers van onderwijskoepel Qliq Primair het volgende over het Buddytraject: “Het past in de belevingswereld van kinderen, dat is heel aansprekend. Daarnaast is het heel belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek waar het allemaal ‘echt’ wordt. Het is mooi dat we dat op deze manier samen kunnen oppakken.”

 

Wil je graag aansluiten bij het buddytraject? Neem dan contact op met Cindy Raaijmakers via: C.RAAIJMAKERS@QLIQPRIMAIR.NL